matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierz odwzorwania
Benny:
Mam bazę R
3
: B=[u
1
,u
2
,u
3
] f[u
1
]=u
1
, f[u
2
]=−u
2
, f[u
3
]=−2u
3
Macierzą odwzorowania jest macierz diagonalna, racja?
29 cze 11:34
Adamm:
Oczywiście
29 cze 14:36