matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rekurencja przepołowiona
wwwa:
Witajcie Mam do rozwiązania taką rekurencję przepołowioną:
⎧
S
2n
=2
Sn
+7n−3
⎩
S
0
=3
Czy mogę S
0
bezpośrednio podstawić do wzoru S
2
n
=2
n
[a
1
+
1
2
∑
f(2i)
2i
]? Podejrzewam, że będę musiał jakoś a
1
wyprowadzić z a
0
ale jak?
27 cze 22:28