injekcjie
Krystek: wyznacz liczbe injekcji ze zbioru {1,2,3,4,5,6,7,8,9} w zbior X które są funkcjami rosnącymi
ma może ktoś pomysł?
27 cze 21:49
Krystek: zbiór X={1,2,3,4,5,6,7,8,9,10}
27 cze 21:50
Kamil: 10*9*8*7*6*5*4*3*2
27 cze 21:53
Kamil: halo halo
27 cze 21:54
Kamil: tyle jest iniekcji
27 cze 21:55
27 cze 22:27
Krystek: Mila możesz to wytłumaczyć?bo za bardzo nie rozumiem
27 cze 22:35
Mila:
Liczba funkcji rosnących.
Jeśli wybierzemy 9 elementów ze zbioru X to jednoznacznie wyznaczają one nam funkcję rosnącą
ze zbioru A= {1,2,3,4,5,6,7,8,9} w X={1,2,3,4,5,6,7,8,9,10}
27 cze 22:59
Krystek: ok,dzięki,łapie
27 cze 23:27