oblicz
Krystek: Oblicz ilosc liczb naturalnych mniejszych od 2016 ktore nie dziela sie przez żadną z liczb
2,3,5
wyszło mi 537,dobrze?
27 cze 21:25
Sushi:
Zapisz swoje obliczenia
27 cze 21:54
Krystek: A−podzielne przez 2 −1007
B−podzielne przez 3−671
C−podzielne przez 5−403
|A i B|=335
|A i C|=201
|B i C|=134
|A i B i C|=67
wszystkich liczb jest 2015 wiec
2015=1007−671−403+335+201+134−67=537
27 cze 22:38
Krystek: może ktoś zerknąć czy dobrze?
28 cze 10:37
PW: Ostatni zapis to "dowód", że 2015=537

.
28 cze 10:47
Krystek: oj,przepraszam,już poprawiam ,tak powinno byc 2015−1007−671−403+335+201+134−67=537
odp.537
28 cze 11:03
Blee:
tam miał mieć '−' zamiast '='
o ile zbiory dobrze policzone, to jest to dobrze rozwiązane
28 cze 11:04