matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o nazwe
Kota:
Jak nazywa się taki zabieg: y(t)=cos tam.. x(t)= cos tam.. i robimy rowanie y(x)= chodzi mi o nazwe tego "zabiegu"
27 cze 21:22
Adamm:
sprowadzanie krzywej do postaci funkcji
27 cze 21:27
jc:
Parametryzacja.
27 cze 22:02