grafy
popek: Graf nieskierowany G=(V,E), gdzie: V={k, l ,m, n, o, p}, E={ (k, l), (k, p), (l, m), (m,n),
(l,o), (p,n) } :
a. Ma cykl Eulera np.: …………………………
b. Ma drogę Eulera np.: ……………………..
c. Ma drogę Hamiltona np.: …………………
d. Ma cykl Hamiltona np.: …………………..
zrobiłem tylko
b) OLKPNML
Resztę nie wiem jak zrobić, ktoś może pomóc?
Wg mnie nie me tutaj cyklu Eulera, ponieważ wierzchołek O ma tylko jedną krawędź więc nie można
później wyjść, tak samo z cyklem Hamiltona.
Wiem, żę droga Hamiltona, to jest taka droga która zawiera wszystkie wierzchołki grafu przy
czym są one różne, ale nie umiem tego wyzaczyć
27 cze 17:14
popek: ///edit droga Hamiltona to będzie OLKPNM
ale tak samo nie widzę tutaj cyklu z tego samego powodu.
27 cze 17:16
Pytający:
Przykładowe drogi dobre, a takich cykli faktycznie nie ma.
27 cze 17:50