Proste równania w pierścieniu
Blacky_PL: Rozwiąż równania w pierścieniu Z5 i Z7
1+x=0;
1*x=0
2+x=0
2*x=0
Mogę prosić o sprawdzenie i podpowiedzi do reszty? Na razie mam tyle
1+x=0 W Z5 x= 4; w Z7 x=6
1*x=0 W Z5 x= 0; w Z7 x=0
2+x=0 W Z5 x=3; w Z7 x=5;
2*x=0 W Z5 x=0; w Z7 x=0;
zastanawiam się czy te wyniki są dobre i jak zabrać się za równania
1*x=1
2*x=1
2+x=2
2*x=2
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
27 cze 08:38
Blee:
Wyniki sa dobre
Co do rownan nastepnych to 1+x = 1 −> x =0
Analogicznie 2+x = 2
1*x = 1 −> x = 1
2*x = 2 −> x = 1
27 cze 08:59
Blacky_PL: Dzięki
27 cze 09:21