potęgi
dominika: Liczba 9* (
127)
−12 *
√81 jest równa 3 do jakiej potęgi?
[przy (
127) jest potęga: −(
12)]
10 lut 16:18
dominika: ponawiam pytanie
10 lut 16:36
Karolina ;): | | 1 | | 3 | | 3 | | 1 | |
32*(33)</div> |
| *9=32*3</div> |
| *32=3 do potęgi 2+ |
| +2=3do potęgi 5 |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
10 lut 16:45
dominika: sprawdziłam rozwiązanie w odpowiedziach, powinno wyjść 3 do potęgi (
112) ,w takim razie
jak to tak czytelnie obliczyć?
10 lut 16:48
Monika: ale 512 jest równe 112
10 lut 16:57
Monika: √81=9=32
√27=3√3=31*3(12)=
32*32*31*3(12)=3(2+2+1+12)=3(5√1{2})=3(√11{2})
10 lut 17:02
gg: 3⋀1+3∧
8 kwi 19:39
gg: 3⋀1+3∧2
8 kwi 19:39