matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stożek.
aaa:
Stożek ma wysokość 8 cm. Pole przekroju osiowego tego stożka jest równe 48cm
2
. Jaką ma długość tworząca stożek.
10 lut 15:55
Karolina ;):
h=8cm P=48 P=r*h 48=r*8 r=6 i z pitagorasa: r
2
+h
2
=l
2
36+64=l
2
100=l
2
l=10 Jak, bedzie jakis problem to napisz
10 lut 16:13
aaa:
Jeju, dzięki wielkie !
10 lut 16:29