(x−1)3/2 | ||
√x−1 to | ... jak doprowadzić do tego wyniku? | |
3/2 |
x−4 | ||
• √x−1= | // lewa strona ≥0, więc można dorzucić takie założenie dla prawej i podnieść | |
2 |
x−4 | x−4 | |||
|x−1|=( | )2 ∧ | ≥0 // x≥1 | ||
2 | 2 |
x−4 | ||
• −√x−1= | ||
2 |
4−x | ||
√x−1= | // lewa strona ≥0, więc można dorzucić takie założenie dla prawej i podnieść | |
2 |
4−x | 4−x | |||
|x−1|=( | )2 ∧ | ≥0 // x≥1 | ||
2 | 2 |
x−4 | ||
P=∫12(√x−1−(−√x−1))dx+∫210(√x−1− | )dx=32/3 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |