Oblicz całke
Bartek: e−x2
24 cze 15:08
bezendu:
Ja tu całki nie widzę
24 cze 15:12
Bartek: Bo mam w zadaniu coś takiego. Oblicz całkę krzywoliniową skierowaną jeśli K jest dodatnio
skierowanym brzegiem obszaru D ograniczonego parabolami y=4−x2, y=x2−2x
a całka jest taka (xy+e−x2)dx+(x2−e−y2)dy
I nie mam pojęcia jak to zrobić
Ktoś pomoże?
24 cze 15:17
jc:
f=(xy+e−x2)dx + (x2−e−y2)dy
df = x dx dy
i liczysz całkę po obszarze dwuwymiarowym.
24 cze 15:23
jc: ∫−12 dx∫x2−2x4−x2 x dy
24 cze 15:26
Adamm:
@jc, nie powinno być minusa?
24 cze 15:30
jc: Czy dodatnio skierowany brzeg kwadratu [0,1]2 to łamana
(0,0)→(1,0) →(1,1) →(0,1) →(0,0) ?
Jeśli tak, to jest dobrze. Ale może coś mylę?
24 cze 15:37
Adamm:
@jc, przepraszam, to ja się pomyliłem
24 cze 15:41