matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dys
Anis:
jakie są dwie ostatnie cyfry liczby 99 do potęgi 123 odjąć 51 do potęgi 263?
23 cze 08:39
Blee:
99 (mod 100) = −1 (mod 100) wiec 99
123
(mod 100) = (−1)
123
(mod 100) = −1 (mod 100) = 99 51
2
= 2601 Wiec 51
263
(mod 100) = 51
23 cze 08:48