matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
postac
jan:
jak zamienić −60i na postać wykładniczą? |z|=60
y
jak obliczyć kąt φ=arctg(
)?
x
przecież x=0
22 cze 20:08
Adamm:
φ=3π/2
22 cze 20:09
jan:
dlaczego tak?
22 cze 20:11
Adamm:
α=3π/2
22 cze 20:16