trójkąt
pati: W trójkącie dwie środkowe o długości 12 przecinają się pod kątem 45 stopni
Oblicz pole tego trójkąta
21 cze 18:34
Eta:
P=48√2
21 cze 18:38
Eta:
Czekasz na gotowca?
21 cze 20:59
Sushi:
Oczywiście
21 cze 21:03
Janek191:

α = 45
o
| 3 | |
| P = 2*0,5* 4*8*sin 45*o + 0,5*8*8*sin 135o + 0,5*4*4* sin 135o = |
| 4 | |
| | √2 | | √2 | | √2 | | 4 | |
= 32* |
| + 32* |
| + 8* |
| = 36 √2 / * |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 3 | |
P = 48
√2
===========
21 cze 22:17
Mila:
| | 1 | | √2 | |
PΔ=6* |
| *4*8*sin45o=48*2* |
| =48√2 |
| | 2 | | 2 | |
21 cze 22:37
Eta:
Trzy środkowe dzielą trójkąt na 6 trójkątów o równych polach
21 cze 23:16