Zadanie z Logistyki - Planowanie zasobów transportowych
Malwww: Hej
Mam wielką prośbę dotyczącą pomocy w rozwiązaniu poniższego zadania.
Zad.1.
Samochód wysokotonażowy dokonuje komunikacji regularnej, przewozów pomiędzy terminalami Tl i
terminalem T2. Odległość od Tl do T2 wynosi L = 300 km, natomiast czas przejazdu Tj..........
od 5 do 6 godz) godz?. Należy obliczyć prędkość eksploatacyjna Ve i prędkość techniczna.
pojazdu Vt,, uwzględniając przepisy o czasie jazdy kierowcy. Dla pojazdów o dmc (dopuszczalnej
masie całkowitej) powyżej 3,5 t przepisy o czasie jazdy kierowcy dopuszczają, maksymalny czas
jazdy bez przerwy w wymiarze 4,5 h. Po tym okresie, celem kontynuowania dalszej jazdy kierowca
jest zobowiązany do realizacji przerwy w wymiarze 45 min (przerwa może/nie musi być dzielona,
co nie wpływa na czas rozpoczęcia kontynuowania jazdy)
Szukane:
Ve km/h=
Vt km/h=
Z góry bardzo dziękuję
21 cze 09:52
Hajtowy:
Wzorów brakuje czy jak?
Ve = L / (Tr + Tpt + Tpp + Tpk)
Gdzie:
Ve− Prędkość eksploatacyjna
L− Długość trasy
Tr− Czas trwania ruchu pojazdu
Tpt− Czas postojów technicznych
Tpp− Czas postojów wywołanych odprawą podróżnych
Tpk− Czas postoju na stacjach (przystankach) krańcowych, wraz z przerwą międzykursową
Vt = L / (Tr + Tpt)
Gdzie:
Vt− Prędkość techniczna
L− Długość trasy
Tr− Czas trwania ruchu pojazdu
Tpt− Czas postojów technicznych
Wypisz wszystkie dane, które znasz. Podstaw do wzoru i zadanie gotowe.
GL & HF
21 cze 09:55