matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
joj:
Co oznacza wartość dyskretna?
20 cze 21:46
Lech:
Sa to okreslone wartosci np. funkcja f(n) = 2n +1 dla kazdej liczby naturalnej n >0 przyjmuje wartosci dyskretne : f(1) = 3 , f(2) = 5 , f(3)= 7 , ..............
21 cze 12:41