matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
roziwiaz rownania
Kasia:
napiszcie chociaż tylko jak to rozpisac. wiem najpierw dziedzina. ale potem ?prosze
1.√x−1+√x+2=3 2. √3x+7−√x+1=2 3.√x+1−{9−x}=√2x−12 4.√20+x+√20−x=x/2
10 lut 13:27