Zadanie
lu: Hej
Mam do zrobienia kilka zadań o podobnych danych ale nie wiem jak się do nich zabrać. Czy może
ktoś tutaj jest w stanie mi pomóc.?
Na poniższym przykładzie? Bardzo Was proszę

Mam dwa tensory
|| −1 0 2 ||
T= || 1 0 2 ||
|| 1 −1 −2||
||2 1 2||
U= ||1 1 1||
||0 2 0||
w bazie e1=[1,0,0], e2= [0,1,0], e3=[0,0,1]
a) znaleźć iloczyn (tij * uik)
c) Znaleźć dwoma sposobami składowe tensora T po przejściu do bazy
e'1= [
√2/2, 0,
√2/2], e'2=[0,1,0], e'3= [−
√2/2, 0,
√2/2] w R
3
te dwa sposoby to korzystając z prawa transformacji. A drugi to [T']= B
T X [T]