matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równaniaa.
Kasia:
witam. bardzo prosze o pomoc. nie mam pojecia jak to zrobic. 1.
√
x−1+
√
x+2
=3 2.
√
3x+7
−
√
x+1
=2 3.
√
x+1
−{9−x}=
√
2x−12
4.
√
20+x
+
√
20−x
=x/2
10 lut 13:06