matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc, pochodna
Karo:
−1
f(x) =
f'(x) = ?
x
2
10 lut 12:50
M:
28 kwi 06:06
Jolanta:
pochodna licznika* mianownik− pochodna mianownika* licznik
kwadrat mianownika
0−2x(−1)
2
f
,
(x)=
=
x
4
x
3
28 kwi 10:38
Jolanta:
pochodna licznika* mianownik− pochodna mianownika* licznik
kwadrat mianownika
0−2x(−1)
2
f
,
(x)=
=
x
4
x
3
28 kwi 10:38