matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Doprowadz wyrażenie do najprostszej postaci
Macius700:
1
1
1−2log
x
=1−2xlog
=1−2x(log1−log2)=1+2xlog2
2
2
Dobrze
10 lut 12:43
Macius700:
Nie da się tego jeszcze przeształcić
10 lut 14:30
Macius700:
10 lut 17:56