1 | ||
(2) z(x)= | , y≠0 | |
y2 |
dz | −2 | |||
(3) | = | |||
dx | y3 |
−2 | ||
Mnożymy (1) przez | ||
y3 |
−2 | dy | 2 | |||
x*[ | ]=−2x4+ | uwzględniając (2 i 3) : | |||
y3 | dx | y2 |
dz | ||
(4) x | =−2x4+2z | |
dx |
dz | 2 | ||
= | *z | ||
dx | x |
1 | dz | 2 | ||
= | ||||
z | dx | x |
1 | dz | 2 | |||
∫ | =∫ | dx | |||
z | dx | x |
1 | |
=C1*x2−x4 | |
y2 |
1 | ||
y2= | ||
C1x2−x4 |
1 | −1 | |||
y= | lub y= | |||
√C1x2−x4 | √C1x2−x4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |