matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zxc
nieumiejaca:
naszkicuj wykres funkcji f(x) = sin(π+x) gdzie x ∊ <−π, 2π> jak ma wygladac to przesuniecie o x? w sensie skad mam wiedziec ile przesuanac?
17 cze 10:46
Sushi:
y
1
= sin x y
2
= sin (x+ π) przesunięcie o
π
w lewo
17 cze 10:50