:(
nieumiejaca: rozwiaż równanie ∨3/2 cosx + 1/2 sin x = 1
17 cze 10:11
Sushi:
wskazówka
oraz wzór
sin (x+y) =....
17 cze 10:25
nieumiejaca: ale to chyba tak nie można bo te liczby stoja przed sin a nie za sin
17 cze 10:35
Sushi:
chyba żartujesz ?
mnożenie jest przemienne
17 cze 10:38
nieumiejaca: nie można przemieniać 1/2 sinx z sin1/2 przecież to dwie zupelnie inne rzeczy
17 cze 10:43
Sushi:
a gdzie w tym zadaniu masz podane
sin 1/2 
widzę tylko
1/2 * sin x = (sin x ) * 1/2
17 cze 10:45
nieumiejaca: a dobra chyba juz wiem xd
17 cze 10:49