matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaa
Michał:
Zbadaj zbieżność poniższych szeregów liczbowych:
∞
n
2
+1
1) ∑
2n
n=1
∞
(−1)
n
tg
1
n
2) ∑
√
n
n=1
∞
n!
3) ∑
(n−1)!(n
2
+1)
n=1 z góry dzięki za pomoc, mam do opracowania 15 przykładów, a zupełnie nie wiem jak sie do tego zabrać
10 lut 09:37