matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodne cząstkowe
www:
U(x,y)=x
3
*y
2
15 cze 10:30
Jerzy:
f'
x
= 3x
2
y
2
f'
y
= 2x
3
y
15 cze 10:33
Jerzy:
f
xx
= 6xy
2
f
xy
= 6x
2
y f
yx
= 6x
2
y f
yy
= 2x
3
15 cze 10:34