matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
To z metody eulera
asdf:
jaka bedzie macierz A, zeby znalezc wektory wlasne? x
1
'=y+z+1 x
2
'=x+z x
3
'=x+y det(A−λI)=0 Przeszkadza mi tu wyraz wolny, nie wiem co z nim zrobic
14 cze 21:57
asdf:
Juz nalazlem metode na to
14 cze 22:10