matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice całkowania
johnny:
Witam. Chciałbym zapytac o granice całkowania w zadaniu z całce podwójnej. D ograniczony jest krzywymi : y=x y=3x x=1 x=2 ∬ylnx dx dy Będzie to wygladac tak?
2
1
3x
1
∫
(∫
ylnx dy)dx
14 cze 15:12
gg:
∫
1
2
∫
x
3x
ylnx dydx.
14 cze 15:33