matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Metoda Richardsona
abc:
Jak za pomocą m.Richardsona znaleźć oszacowanie rozwiązania Ax=b (pierwsze), gdzie : 1 1/4 1/2 A= 1/4 1 1/4 1/2 0 1 b=[2,2,4]
T
14 cze 12:02
s:
z
14 cze 12:16
abc:
wektor początkowy: [1,2,1]
T
14 cze 12:27