matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka- objetosc bryly
Mariusz:
2. Wyznacz objetosc bryly ograniczonej przez z = 0 oraz z = 1 − |x| − |y|.
13 cze 20:59
Mariusz:
pomoze ktos?
13 cze 21:56
Adamm:
No to jest po prostu taka piramida
1
1
objętość =
P
p
*h =
*(
√
2
)
2
*1=2/3
3
3
13 cze 22:02