Granice
Aa: Oblicz granicę funkcji
x−>5−
x−>3+
13 cze 10:26
the foxi:
| | 3 | |
a) po podstawieniu 5− do mianownika: lim |
| =−∞ |
| | 0− | |
| | 4 | |
b) mianownik: (x+2)(x−3) lim |
| =+∞ |
| | 5*0+ | |
13 cze 11:22
Kris: A w przykładzie b nie powinno się wyliczyć delty przypadkiem?
13 cze 12:14
the foxi:
a licz deltę
ostatecznie i tak otrzymasz x1=−2 oraz x2=3
jak zapiszesz to w postaci iloczynowej (musisz), dostaniesz (x+2)(x−3)
13 cze 12:20
Kris: Mając X1 i X2 wyliczam coś jeszcze związanego z tymi liczbami czy nie?
13 cze 12:50
the foxi:
nie, po co
13 cze 19:27
Adamm: jak nie wiesz co robić, to licz deltę
13 cze 19:30