matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
vector:
oblicz całkę ∫[x
3
e
−3x
2
− xe
−3x
2
] dx
13 cze 09:59
jc:
A=(x
2
e
−3x
2
)' = (2x−6x
3
)e
−3x
2
B=(e
−3x
2
)' = −6x e
−3x
2
(x
3
−x)e
−2x
2
= −A/6+B/9 całka = (−x
2
/6 + 1/9)e
−3x
2
13 cze 10:16
vector:
Dziękuję za pomoc!
13 cze 10:17