Całka. Wytłumaczy ktoś?
rara: Mógłby ktoś krok po kroku wytłumaczyyć tą całkę?
12 cze 22:10
Adamm:
podstaw t=2x2+4
12 cze 22:26
rara: mam cos takiego:
t=2x
2+4;
dt=4x dx;
12 cze 22:34
rara: 3x i 4x sie skraca...?
12 cze 22:36
Adamm:
Jak tak napiszesz to powinno być dobrze
| | dt | |
Ale nie wiem jak to będzie sprawdzane (chodzi mi o dx= |
| ) |
| | 4x | |
12 cze 22:37
rara: czyli koniec końców:
?
12 cze 22:40
Adamm: nie, z minusem
12 cze 22:43
rara: kolejna:
∫2xe3xdx
12 cze 23:00
12 cze 23:03
rara: no i tam na końcu +c
12 cze 23:04