ułamki
gość: obliczy mi to ktoś? Nie ogarniam ułamków...
12 cze 20:27
sushi:
2*2*2*2*2=.....
12 cze 20:33
gość: to nic nie pomogło no obliczyłam, że :
| | 1 − 32 | |
5 * |
| i co dalej ? |
| | 1 − 2 | |
12 cze 20:34
gość: można to skracać?
12 cze 20:34
sushi:
1−32=...
1−2=...
12 cze 20:35
ICSP: odejmować też nie umiesz ?
1 − 32 = − 31
1 − 2 = −1
−31/−1 = 31
31 * 5 = 155
12 cze 20:35
sushi:
a na potrzeby zadania lepiej zapisać:
| | 25−1 | | 32−1 | |
5* |
| = 5* |
| =.... i nie będzie tylu minusów |
| | 2−1 | | 2−1 | |
12 cze 20:36