matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie szereg PROSTE ;)
danio3334:
Rozwiąż równanie z szeregiem:
1
1
1
2
(x
2
−
) − (x
2
−
)
3
+ (x
2
−
)
5
− ... =
2
2
2
5
Może i bym rozwiązał, ale te naprzemienne minusy/plusy mnie dręczą
12 cze 17:22
sushi:
1
q= − (x
2
−
)
2
2
1
1
|q|= | (x
2
−
)
2
| = (x
2
−
)
2
<1
2
2
12 cze 17:24