notacja asymptotyczna
iteRacj@: Czy poprawne są równości?
log (nn) = Ω(√n+3√n) poprawna
(2n)2n = O(n4n) poprawna
Proszę o sprawdzenie.
11 cze 20:08
Adamm: poprawne
11 cze 20:18
iteRacj@: Dziękuję.
11 cze 20:27
iteRacj@:
(n!)2 = O((2n)!) poprawna
2n2+√n+2 = θ((3n+3)2) poprawna
11 cze 20:34
Adamm: wygląda ok
11 cze 21:30
iteRacj@:
to super, dziękuję za sprawdzenie
11 cze 21:35
ite: jeszcze pytanie o kolejne równości, które uznałam za poprawne:
(n!)2 = Ω(2n!)
2n2+n√n = θ ((n+1)2)
2n*n! = Ω((n+1)!)
czy wszystkie zapisy są prawidłowe?
12 cze 14:48
Adamm:
Wygląda ok
12 cze 15:22
ite:
dziękuję!
12 cze 15:27