matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
da
Tarma:
policzyć całki nieoznaczone ∫4/x dx ∫5−xdx wiem że są to banalne całki ale chce się upewnić że nie popełniam głupich błędów
11 cze 19:33
Lech :
dx
1) 4 ∫
= 4 ln|x| + C
x
2) ∫ (5−x)dx = 5 ∫ dx − ∫ x dx= ........
11 cze 19:35
Jerzy:
1
2) = 5x −
x
2
+ C
2
11 cze 19:49