matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asympota
Magda:
3x−1
Wyznacz asymptoty pionowe wykresu funkcji f(x)=
3x
2
+5x −2
11 cze 10:39
Jerzy:
Poszukaj miejsca zerowe mianownika.
11 cze 10:42
Magda:
1
x
1
=−2 x
2
=
3
11 cze 10:49
Jerzy:
Terza trzeba policzyć granice lewostronne i prawostronne w tych punktach.
11 cze 10:57
Janek191:
1
x ≠ −2 i x ≠
3
oraz
1
f(x) =
x + 2
11 cze 11:33
PW:
... i jest to szczególnie łatwe, bo
1
3(x−
)
3
f(x)=
1
3(x+2)(x−
)
3
11 cze 11:34
PW:
Spóźniłem się minutę
11 cze 11:35
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick