matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz promień okręgu
Beata:
Oblicz promień okręgu wpisanego w trójkąt prostokątny, jeśli jego przyprostokątne mają długości 1 i 1.
2
Wyszło mi r=
. Dobrze?
5
11 cze 00:28
Janek191:
P
r =
p
gdzie
1 + 1 +
√
2
2 +
√
2
p =
=
2
2
1
P =
2
11 cze 00:37
Mila:
Eto
, chyba inaczej przeczytałaś.
c=
√
2
2+
√
2
p=
2
1
P
Δ
=
2
1
2+
√
2
=
*r
2
2
2=(2+
√
2
)*r /*(2−
√
2
) 2*(2−
√
2
)=(4−2)*r r=2−
√
2
===========
11 cze 21:47
Eta:
A .... no tak
Dzięki za poprawkę
11 cze 21:49
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick