matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdz funkcje celu
grac:
wysylam screena zadania
https://prnt.sc/jt7paj
zadanie polega na stworzeniu funkcji celu i ograniczeń
10 cze 11:35
piotr:
3500
P
W
= 2π(rh+r
2
), h=
πr
2
3500
P
W
(r) = 2π(
+ r
2
)
πr
funkcja z wagami:
7000
P
W
(r) =2π(3 r
2
−
)
π r
10 cze 12:04