matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
kalkulia:
[cos
2
√
1
x
]'
9 lut 20:47
balu:
= 2sin
√
1
x
* −
1
2
x
−
3
2
po
√
1
x
= x
−
1
2
10 lut 00:04
Basia:
Niestety nie ! = 2cos
√
1
x
*(−sin
√
1
x
)*(x
−1/2
)' = −2 sin
√
1
x
cosp{
1
x
*(−
1
2
)*x
−3/2
2sin
√
1
x
*cos
√
1
x
=
2x
3/2
sin2*
√
1
x
=
2x*x
1/2
2
sin
√
x
x
√
x
10 lut 00:26