Bez ILUZJI
LWG: Bęben pralki wiruje z prędkością kątową ω = 1200 obr./min..
W związku z tym mam co najmniej dziesięć pytań.
1. Z jaką prędkością obrotową obraca się środek bębna i dlaczego?
Odp. ω = 0, bo oś bębna jest nieruchoma i prędkość kątowa jest prędkością obrotową,
a nie prędkością ilorazową 'ni'.
10 cze 02:40
LWG: 2. Wyraź tę prędkość obrotową w rad/sek, ◯/sek i w obroto−Hertzach. Tu nie ma ILUZJI.
Odp. ω = 1200 obr./min. = 20 obr./s. = 20 obr.*1 Hz.
3. Skoro ω = 20 obr.Hz, to czy ω jest równa prędkości ilorazowej (częstości obiegów) 'ni' ?
Proszę uzasadnić odpowiedź.
Odp. Nie, gdyż ω = 'ni'*φb, więc ω i 'ni' nie są sobie równe,tj. różne.
4. Skoro ω 1200 obr./min., to 'ni' wyraź w RPM.
Odp. 'ni' = ω/φb = 1200 obr./(min.1 obr.) = 1200 RPM.
10 cze 03:01
LWG: 5. Skoro 'ni' = 1200 RPM, to czy n oraz 'ni' oznaczają prędkość obrotową?
Wykaż prawdziwość swojej odpowiedzi.
Odp. Nie. Dla t = 1 min. mamy ω = nφb/t = n obr./min. oraz 'ni' = n 1/min. = n* RPM, gdzie
n, ω i 'ni' są parami różne. c.b.d.u. w pierwszej połowie stycznia Roku Pańskiego 1997.
6. Skoro ω = 40 π rad/s. , to wyraź 'ni' w Hertzach. Co widzimy?
Odp. 'ni' = ω/φb = 40 π/(2π rad*s.) = 20 Hz.
Widzimy, że ω i 'ni' są wielkościami zupełnie różnymi.
10 cze 03:23
LWG: 7. Jak zmienia się liczba obrotów wykonywanych przez bęben pralki?
Odp. Nie zmienia się, bo jest stała i ustalona.
8. Podaj wzór na drogę liczbową n w funkcji czasu t trwania obrotów bębna.
Odp. 'ni' = n/t = 20 Hz = 1200 RPM, zatem n = 20 Hz t = 1200 RPM t.
9. Podaj wzór na prędkość liniową v w m/s. w funkcji promienia r bębna.
Odp. v = 40πr [m/s.].
10. Na WIKIPEDIA.PL wypisują brednie, a mianowicie, że
1 Hz = 1/s. = 60 obr/min. . Czy prawdą jest, iż są to brednie?
Odp. Tak.
Prawdą jest, że 1 Hz = 60 RPM = 60 1/min., czyli jeden Hertz jest jednostką częstości obiegów
sześćdziesiąt razy większą od jednego RPM.
Kto i kiedy ogłosi Całemu Światu wnioski twórcze LWG?
10 cze 03:46
LWG: Dlaczego specjalista z FIZYKON wykradł fragment mojej krwawicy, a mianowicie, że
'ni' = n/t ? Przecież ten właściciel FIZYKON jedynie spostrzegł, że w drganiach jest tak,
jak moim dziele z 12 stycznia 1997 roku. O mnie nawet nie wspomniał. Czy to jest sprawiedliwe?
10 cze 03:56
Lech Lechman: Szanowny @LWG , masz skleroze , powinienes sie leczyc !
Juz kilka razy pisalem Ci , ze nie jestes zadnym odkrywca w dziedzinie fizyki
a popelniasz plagiaty podszywajac sie pod dawno wprowadzone do fizyki pojecia!
1 Hz − jest to jednostka czestotliwosci okreslajaca jeden obrot w ciagu sekundy ,
czyli : 1 Hz = 1/s !
Zatem 10 Hz to 10 obrotow w czasie 1 sekundy i.t.d
To pojecie wystepuje w fizyce od stuleci , proponuje w bibliotece poczytac podreczniki
z fizyki ! !
10 cze 09:14
Lech Lechman: Beben pralki nie osiaga predkosci obrotowej ω = 1200 obr/min nagle , ale odbywa sie to
w pewnym czasie t = 2 sek.
Obliczyc ile obrotow w tym czasie wykona beben i jaki kat (rad) lub( °) zakresli w tym czasie
promien bebna ?
10 cze 16:24
sd: @Lech lechman ten osobnik nie ma sklerozy lecz psychoze to zwykły niespełniony świr
10 cze 19:54
12 cze 01:45
Lech Lechman: @LWG
Pan mgr Jozef Kolodziejczyk powinien sie wstydzic bo jest nieukiem z fizyki , pojecia
predkosci liniowej v , katowej ω , okresu obiegu T , czestotliwosci ruchu f [Hz] w fizyce
wprowadzone sa w fizyce kilkaset lat temu , wystarczy poczytac podreczniki !
ω = v/r , ω = 2π/T , n = t/T , f = 1/T , ω = α/t , ε = Δω/Δt ........
te i inne wzory dotyczace ruchu obrotowego znane sa z podrecznikow w XIX wieku ,
wiec nadal twierdze ze w fizyce na tym polu nic Pan nowego nie odkryl ! ! !
Te pojecia byly stosowane gdy opracowywano maszyny parowe ,
Szanowni Panowie cofnijcie sie do szkoly sredniej i po uzyskaniu matury z fizyki
dopiero bedziecie mogli sie wypowiadac na te tematy , bo bedziecie wiedziec
co w fizyce jest ! ! !
Mam dla Panow zadanie :
Kolo zamachowe rozkreca sie ruchem jednostajnie przyspieszony w czasie t= 3 sek. do
osiagniecia 1200 obr/min . Ile obrotow wykonalo w tym czasie to kolo i o jaki kat (°) w tym
czsie obrocil sie promien kola ?
12 cze 10:09
Lech Lechman: Szanowny p.@LWG
Panskie "odkrycia naukowe" sa tej samej miary co odkrycie ucznia II kl.LO ze :
Dla rownania kwadratowego : ax
2 + bx + c = 0
gdy x
1 i x
2 sa pierwiastkami tego rownania jest wzor :
Ten wzor latwo jest wyprowadzic przy rozwiazywaniu konkretnego zadania korzystajac ze
wzorow Viete'a , proponuje dokonac tego wedlug Pana " odkrycia naukowego na miare
wszechswieta " . Powodzenia ! !
12 cze 11:56
sd: Lechu ten LWG kłamie nikt poważny nie da na piśmie żadnych recenzji temu pajacowi LWG co
najwyżej mógł dostać skierowanie do psychiatry
12 cze 12:26
12 cze 16:03
LWG: f(x) = x2 + bx + c. x1 = −3 i x2 = 2. Wyznacz b i c pięcioma różnymi sposobami.
1. Z postaci iloczynowej trójmianu.
2. Ze znanych wzorów na pierwiastki (układ równań).
3. Ze wzorów Viete'a (układ równań).
4. Układ równań f(x1) = 0 i f(x2) = 0.
5. Układ mieszany: współrzędna p wierzchołka paraboli i np. f(x1) = 0.
12 cze 16:16
LWG: Pan mgr Józef Kołodziejczyk pracuje w szkole podstawowej nr 18 w Lublinie, Al. Długosza.
Proszę sprawdzić czy kłamię.
12 cze 16:23
LWG: (x1)2 + (x2)2 = ... . Taki wzór nie stanowi żadnego odkrycia.
12 cze 16:25
inspektor_danych_osobowych :
a gdzie ochrona danych osobowych
12 cze 16:30
LWG: A jednak czegoś dokonałem, nawet jeśli wiadomo było, że n = t/T.
Z Rys.1 b) następuje cudowne wyprowadzenie wzoru na przyśpieszenie dośrodkowe.
Tylko LWG uwolnił wektory swobodne.
12 cze 16:35
LWG: Już po ciebie idą, inspektorku.
12 cze 16:36
Lech Lechman: Jezeli uwaza Pan , ze wzor : x12 + x22 = ....nie stanowi zadnego odkrycia to
Pana wzory tez nie sa zadnym odkryciem , chyba ,ze Pan nie umie myslec logicznie ! ! !
Przyspieszenie dosrodkowe niezaleznie od sposobu wyprowadzenia ,a jest ich kilka
lacznie z rachunkiem rozniczkowym jest zawsze okreslony tym samym wzorem
ad = v2/r
Pana wzory nie wnosza do fizyki nic nowego poza innymi nazwami ! a to za malo aby
pisac o odkryciu naukowym ! ! !
Inne sposoby wyprowadzenia znanych wzorow robia uczniowie w szkole sredniej ! ! !
Pan po prostu nie rozumie co do Pana sie pisze i odpowiada Pan belkotem , jest
Pan bardzo zadufany w sobie i zakompleksiony ! ! !
Ale to juz Pana ciezki problem ! ! !
12 cze 19:43
LWG: Nareszcie dostałem skierowanie do psychiatryka

13 cze 08:10
LWG: Ktoś podszył się pod mój nick.
15 cze 00:06
LWG: Nieprawda sam sobie juz zaprzeczam to straszne musze wziąc tabletke na moje najnowsze odkrycia!
A wy szatani precz stąd.
16 cze 08:33
sd: I słusznie takich jak ty trzeba rugować ze społeczeństwa nie zapomnij potem ustawić nicku
hwdtele bo dawno go nie bylo
19 cze 10:57
daras: @
sd po co z nim dyskutujesz

19 cze 12:06
bezendu:
Ja myślę, że LWG i Lech Lechman to jedna osoba, nawet z początku to było śmieszne jak tak sobie
pisali
19 cze 12:18
Lech Lechman : Kolego @bezendu , mylisz sie bardzo ! ! Podstawa matematyki jest logiczne myslenie
i logiczne wnioskowanie .Popracuj nad tym koniecznie ! ! Powodzenia ! !
20 cze 12:32
LWG: Jeżeli obie strony równania 'ni'=1/T pomnożymy przez kąt bazowy, to otrzymamy prędkość kątową
ω =1 obrót/T. 1 Hz = 60*1/min. = 60 RPM.
Jeżeli obie strony równania 'ni' = 1/T pomnożymy przez iloraz n/n, to otrzymamy 'ni'=n/t,
gdzie t = nT. Wielkości 'ni', n oraz ω są parami różne (są wzajemnie różne).
Andrzejek Góźdź po raz kolejny oznajmia mi: LESZEK, TO JEST TRYWIAL.
Odpowiadam, Andrzejku, ale na skalę światową − jest to moje uzupełnienie braku.
Dr hab., Prof. Zwyczajny Andrzej Góźdź
jest jednym z najlepszych matematyków fizycznych na świecie.
21 cze 16:45
LWG: Drugie moje uzupełnienie jest bardziej odkrywcze i dotyczy rozkładu danej liczby naturalnej
na różnice kwadratów. Jest ono opublikowane przez trzy różne pisma naukowe i nosi nazwę
THE GUŁA'S THEOREM. Moje twierdzenie jest szersze od twierdzenia Pitagorasa.
21 cze 16:57
LWG: Największym moim wynikiem jest IDEALNE SERCE BUDŻETU PAŃSTWA.
ISBP jest najdoskonalszym systemem emerytalnym, rentowym, zdrowotnym,
zasiłkowym i podatkowym na świecie.
M.in. stąd antyludzkie ścierwa, kanalie, barachła i zwyrodnialcy blokują moją polską krwawicę.
21 cze 17:03
LWG: Największym moim wynikiem są IDEALNE tabletki na mózg sam je biore i mam pełną satysfakcje z
moich odkryć.
21 cze 18:26
LWG: Do pacjenta z dnia 13 cze 2018 08:10 i z dnia 21 cze 2018 18:26,
Zapewne bez wskazywania dat i czasów wielu ludzi stąd zauważa wpisy o dziwnej treści
i zadaje sobie pytanie, Kim jest tenże pacjent, czyli ty?
Niczym nie zmienisz faktu, że jestem i zawsze będę jednym z największych ludzi w historii
ludzkości.
23 cze 00:54
LWG: W RP dziesiątki, a nawet setki tysięcy matek wyrywa sobie włosy,
gdyż żaden Polak nie "Przybije piątki" na rzecz ich bardzo chorych dzieci.
Blokując mnie zaprzepaszczacie wszelkie szanse na wyzwolenie RP.
P.S.
Każdy ruch sędziego technicznego został doskonale opracowany (przed mistrzostwami),
więc bramka paść musiała.
Senegalczycy sponiewierali Polaków faulami, więc nawet remis był wykluczony.
23 cze 01:45
LWG: GENIUSZ CZY WARIAT? [Kurier Polski, 19 grudnia 1995]
Winni w tej sprawie nie istnieją, bo w RP nie istnieją żadne narzędzia prawne, które można by
uruchomić przeciwko antypolskim zwyrodnialcom.
Po moim udziale w 50−tym Jubileuszowym Programie MDM, państwo polskie odebrało mi
wszystkie prawa człowieka, oprócz prawa do skromnego świadczenia. Ten stan trwa nadal.
Zatem proszę o ustalenie wysokości kwoty odszkodowania na moją rzecz , w PLN.
http://lwgula.pl.tl/
3 sie 00:44
LWG: Nie jestem pewien, ze wykupię Certyfikat.
Mistrz Świata
3 sie 00:46
sd: LWG vel Mila przestan zasmiecac forum
3 sie 15:26
LWG: sd, Ty barachle i zwyrodnialcze i antypolska świnio. Już nie żyjesz.
Twoją duszę posyłam Św. Piotrowi, gdyż twój uczynek przekroczył wszelkie zrozumienie.
18 sie 22:50
LWG:
" Za murami (getta) słychać było krzyki i nikt nawet nie kiwnął palcem." [Prezydent Izraela]
<<O, Boże, widziałem bijących i bitych, co na śmierć idą… I ręce załamywałem ze wstydu… wstydu
i hańby – Rękoma Żydów zadano śmierć Żydom – bezbronnym Żydom! ... Popatrz i ścierpnij, bo oto
Martwa ulica, a jednym krzykiem się stała i grozą – Od krańca po kraniec pusta, a pełna, jak
nigdy dotąd – Wozy! I od rozpaczy, od krzyku ciężko jest wozom… W nich Żydzi! Włosy rwą z
głowy i załamują ręce. Niektórzy milczą – ich cisza jeszcze głośniejszym jest krzykiem.
Patrzą… Ich wzrok… Czy to jawa? Może zły sen i nic więcej? Przy nich żydowska policja – zbiry
okrutne i dzikie! A z boku – Niemiec z uśmiechem lekkim spogląda na nich, Niemiec przystanął z
daleka i patrzy – on się nie wtrąca, On moim Żydom zadaje śmierć żydowskimi rękami!>> [ Icchak
Kacenelson: "O bólu mój" ]
Oskarżenia Polaków przez Żydów mają na celu przypisanie polskiemu narodowi lub państwu
polskiemu odpowiedzialności lub współodpowiedzialności za zbrodnie popełnione przez III Rzeszę
Niemiecką, a w konsekwencji ustalenie astronomicznych odszkodowań na rzecz Izraela. Dlatego
karalność za fałszowanie historii okresu okupacji niemieckiej na terenie RP musi być zamykana
wyrokami, bez względu na skuteczność ich egzekwowania.
Wszystkie kraje Europy z wyjątkiem RP współpracowały z Niemcami w procesie ludobójstwa Żydów,
co jest bezsporne i udokumentowane przez historyków. Naród polski jest absolutnie niewinny
holocaustu Żydów, gdyż w czasie okupacji niemieckiej był reprezentowany przez Rząd RP na
Uchodźstwie, Delegaturę Rządu RP na Kraj i ZWZ−AK i nie miał żadnego pojęcia ani o
eksterminacji ani o holocauście w znaczeniu innym od pojęcia zbrodnie wojenne i często pomagał
Żydom w sposób zorganizowany i wielokrotnie informował aliantów o masowym wywożeniu Żydów z
niemieckiego getta w Warszawie do różnych obozów zagłady oraz wydawał wyroki śmierci na
kolaborantach i szmalcownikach. Jeżeli eksterminacja, to 'dążenie do' całkowitego
wyniszczenia, zagłady, unicestwienia, eliminacji jednej narodowości poprzez zbrodnie przeciwko
ludzkości, to podczas II wojny światowej miał miejsce holocaust nie tylko Żydów i Romów, lecz
i Polaków, skoro chodzi o 'dążenie do'. Rząd RP nie kolaborował z III Rzeszą, co wyklucza
udział narodu polskiego w eksterminacji polskich Żydów, a tym bardziej w holocauście Żydów.
Holocaust to eksterminacja minimum dwóch narodowości − zbrodnia ludobójstwa różnych grup
etnicznych i społecznych oraz więźniów politycznych w obozach III Rzeszy. Pomimo nigdzie
indziej niespotykanego zbiorowego zagrożenia śmiertelnego Polaków ze strony Niemców za wszelką
pomoc Żydom, ponad milion Polaków pomagało Żydom w czasie wojny. Prawie wszyscy Polacy byli
"pozytywnie neutralni" wobec gehenny Żydów, którą zgotowali im Niemcy. Żydzi odrzucają fakty i
dążą do obarczenia narodu polskiego i RP odpowiedzialnością za holocaust, mimo, iż sami
ustalili brak na to dowodów. Celem potwornych i niepodważalnych żydowskich oszczerstw jest
zrzucenie na RP balastu odpowiedzialności za holocaust i bezprawne stworzenie LEWA zwanego
PRAWEM, aby od RP zażądać odszkodowań w setkach miliardów USD. Żydzi nie informują obywateli
Izraela, że oprócz 3 000 000 Żydów w niemieckich obozach śmierci życie straciło także ponad
3000 000 Polaków.
Żydzi oznajmiają całemu światu, jakoby: "Antysemityzm w Armii gen. Władysława Andersa skutkował
koniecznością opuszczenia jej szeregów i przyłączenia się do innych sił alianckich przez
żydowskich żołnierzy"; "Polscy Żydzi byli mordowani przez członków Armii Krajowej"; "Żydzi
byli bardziej zagrożeni ze strony Polaków, niż ze strony Niemców"; "Liczba polskich
kolaborantów i szmalcowników, którzy mordowali lub wydawali lub okradali polskich Żydów
wynosiła od 200 000 do 300 000"; "RP odbierała Żydom prawo do odczuwania potworności ze strony
Polaków"; "Polacy byli znacznie gorsi od nazistów"; "Polscy kaci byli traktowani przez rząd RP
na równi ze swoimi ofiarami−Żydami"; "Mordowanie Żydów przez Polaków miało miejsce na każdym
kroku"; "Tłumy Polaków mordowały polskich Żydów"; "Polskie obozy śmierci istniały, a nowe
zapisy w ustawie 'wybielały' Polaków"; "Nowe polskie prawo próbowało zaprzeczyć polskiej
odpowiedzialności za Holokaust i całkowicie potępić jej rzeczywiste istnienie"; "Pomimo faktu,
że zbrodnia holocaustu została zapoczątkowana w Niemczech, to setki tysięcy spośród Żydów,
którzy zostali zamordowani, nawet nie spotkało niemieckiego żołnierza"; "Polskie obozy
śmierci były i tego żadne prawo nie zmieni, a ich lokalizacja i działanie podyktowane były
wiedzą Niemców, iż przynajmniej część lokalnej społeczności będzie im pomagać"; "Udział
Polaków w mordowaniu polskich Żydów podczas wojny był powszechny"; "Polowanie chłopów na
polskich Żydów było polskim sportem narodowym"; "Z uwagi na zakaz ekshumacji kości liczba
wymordowanych polskich Żydów przez naród polski miała mniejsze znaczenie od rzeczywistej winy
polskiego narodu" ; "Polacy traktowali Żydów jak obywateli drugiej kategorii" −
uniemożliwiając każdemu polskiemu Żydowi osiągnięcie statusu człowieka ZAMOŻNEGO ... ; "Jedyną
drogą dla Polaków do zachowania twarzy było uznanie przez RP odpowiedzialności narodu
polskiego za holocaust Żydów, poprzez zniszczenie Ustawy o IPN, której to moc miałaby znacznie
silniej oddziaływać na potwierdzenie albo na odrzucenie hipotez historycznych wciąż stawianych
przez Izrael, niż czerwona płachta na faszystowskiego byka − mniej więcej tak miało brzmieć
ostateczne ULTIMATUM Rządu USA postawione Najjaśniejszej Rzeczypospolitej Polskiej.
Rejwach na cały świat przeciwko RP nakręcają amerykańscy Żydzi, którzy opuścili RP tuż przed
jej niemiecką okupacją. Rzekomo "Uciekli nie przed Niemcami, lecz przed Polakami", by później
w poczuciu amerykańskiego bezpieczeństwa wielokrotnie odrzucić informacje od Polaków o
mordowaniu ich braci przez okupantów RP. To właśnie Ci już nie polscy Żydzi i ich 'owoce
wykapane w Ameryce' − chcą przejąć polskie banki, polską ziemię i pełną kontrolę nad
zdradziecką władzą w Polsce spoza PIS.
"Naród bez dziejów, bez historii, bez przeszłości, staje się wkrótce narodem bez ziemi, narodem
bezdomnym, bez przyszłości. Naród, który nie wierzy w wielkość, i nie chce ludzi wielkich,
kończy się." [Kardynał Stefan Wyszyński]
Dla Izraela nie ma znaczenia sytuacja narodu polskiego w okresie okupacji niemieckiej. Izrael
całkowicie odrzuca wszelkie dowody niewinności narodu polskiego, takie jak: inne niż
niemieckie zbrodnie dokonane przez Polaków na polskich Żydach zdarzały się incydentalnie i nie
miały charakteru zorganizowanego, a więc nie miały nic wspólnego z planowymi aktami
eksterminacji jako podzbiorami eksterminacji Żydów sensu largo, albowiem miały miejsce na
terenie Polski okupowanej przez III Rzeszę Niemiecką, z którą RP w żaden sposób nie
współpracowała w procesie ludobójstwa Żydów. Dlatego nie może być mowy o odpowiedzialności
narodu polskiego i RP za holocaust polskich Żydów i tym bardziej za holocaust narodowości
żydowskiej. Odpowiedzi na antypolskie oszczerstwa Żydów nie oznaczają antysemityzmu, lecz są
normalnymi reakcjami ludzi z sumieniami. Odpowiedzialność za holokaust Polaków, Żydów i Romów
leży tylko i wyłącznie po stronie Niemców. Jest to oficjalne stanowisko Niemiec w tej sprawie.
Reparacje na rzecz RP nastąpić muszą.
LWG, Lublin, 09.03. i 12−18.04. 2018
18 sie 22:54
Mila:
@.: Nie jestem LWG, co to za wymysły? Obraziłam Cię na forum, zrobiłam Ci jakąś krzywdę
i teraz złośliwie przypisujesz mi te brednie.
Panie LWG nasze forum to nie jest miejsce na takie wpisy.
Proszę znaleźć inną możliwość głoszenia swoich poglądów.
19 sie 18:25
Lech Lechman: @Mila , nie ma nic wspolnego z LWG , wstyd , ze ktos tak uwaza !
@Mila jest bardzo dobrym matematykiem , wystarczy zapoznac sie z Jej metodami
rozwiazywania zadan z planimetrii , brawo ! !
Mnie tez przypisywano ,ze jestem LWG , co za bzdura !
A tak na marginesie autora @LWG nalezaloby wykluczyc z tego forum ! ! ! !
20 sie 09:49
sat: No i jest tak jak pisałem Mila potwierdza że to ta sama osoba co LWG
22 sie 20:40
sat: I usuwanie niewygodnych faktów nie pomoże Ci w niczym
22 sie 20:42
Mila:
sat
Z zasady nie wdaję się w utarczki słowne. Postaram się jednak wyjaśnić.
Jak widzisz LWG jest zablokowany, gdybym to była ja , to nie mogłabym pisać
pod swoim
kolorowym nickiem (też byłabym zablokowana) .
Jeśli to Cię na satysfakcjonuje, napisz do
Jakuba i zapytaj.
Jeśli wdajecie się w komentarze z LWG to go prowokujecie do dalszych wpisów.
Nie reagować!
Ja nikogo nie obrażam i nie posądzam o niecne wpisy.
sat Zastosuj tę samą zasadę.
Na forum rozwiązujemy zadania.
Pozdrawiam
22 sie 21:40
daras: a dlaczego usunięto mój znak poparcia
22 sie 22:35
Mila:
Wpisz jeszcze raz, to niewiele trudu kosztuje.
22 sie 22:40
Eta:
22 sie 22:40
sat: Ok i tak też niech pozostanie
23 sie 10:15