Rozwiązać zagadnienie różniczkowe
Asia: Rozwiąż zagadnienie różniczkowe

y''+6y'+9y=0 y(0)=1; y'(0)=2
9 cze 21:00
Lech: Rownanie charakterystyczne: r2 +6r +9 = 0 , Δ =0, r = −3
Wowczas rozwiazanie ogolne ma postac : y = ( C1 * x + C2) * e−3x
Z warunkow dla y(0)= 1 oraz y '(0) = 2 wyznacz stale C1 i C2 , powodzenia !
9 cze 21:13
Asia: Dziękuję!
9 cze 21:16
Mariusz:
Warunki początkowe podane dla metody operatorowej
(s
2Y(s)−s−2)+6(sY(s)−1)+9Y(s)=0
Y(s)(s
2+6s+9)−s−8=0
Y(s)(s
2+6s+9)=s+8
y(t) = e
−3t+5te
−3t
y(t)=(5t+1)e
−3t
10 cze 00:56