dsa
całka: Kolejna całka, nie wiem jak, podstawienie uniwersalne nie będzie działac
9 cze 17:27
całka: Jeszcze probuje do licznika jedynke trygonometryczna
9 cze 17:29
całka: 2x mi przeszkadza, ktoś podpowie?
9 cze 17:30
jc: Podstaw y=sin x.
9 cze 17:31
jc: sin 2x = 2sin x cos x (spacje)
9 cze 17:32
całka: Ale tam jest cos2x ( = cosx − sin2 x ) z tego skorzystać?
9 cze 17:36
jc: cos2x=cos
2x−sin
2x = 2cos
2x −1
| | sin x dx | |
całka = ∫ |
| |
| | (1−cos2x)(2cos2x−1) | |
podstaw y=cos x.
9 cze 17:45
całka: Dzięki wielkie, bardzo mi pomogłeś
pzdr
9 cze 18:07