pomocy
Robert: Proszę o pomoc

1) Rozwiąż równania a) (x+2)(x−1)(x
2+3)=0 b) x−1/2+x=1/2x
2)narysuj wykres funkcji f(x)=2/x, a następnie stosując odpowiednie przekształcenia wykres
funkcji g(x)=2/x−4+1 i opisz własności funkcji g(x)
3) liczba 4
20*64
10 jest równa ?
4)narysuj wykres funkcji f(x)=(1/2)
x a następnie stosując odpowiednie przekształcenia wykres
funkcji g(x)= (1/2)
x−1 − 4 odczytaj z wykresu miejsca zerowe funkcji
5)oblicz a)㏒₆4 +2㏒₆3/㏒12−㏒6/5 b)9¹⁻log₃5
6)do wykresu funkcji f(x)= −6/x należy punkt : A(1,−3) B(3,−2) C(2,3) D(1,3)
7) Rozwiąż równania a)(x+2)(x−1)(x²+3)=0 b) x−1 / 2+x=1/2x
8)narysuj wykres funkcji f(x)=2/x a następnie stosując odpowiednie przekształcenia wykres
funkcji g(x)=2/x−4 + 1 i opisz własności funkcji g(x)