matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
ola:
Zmienna losowa γ ma rozkład jednostajny na przedziale (a,b) , gdzie a=−2 i b=3 . Jakim wzorem wyraża się gęstość rozkładu zmiennej γ ?
7 cze 23:51
Adamm:
1
g(x)=
dla x∊(−2, 3)
5
0 w przeciwnym razie
8 cze 08:49