najmniejsza i największa wartość funkcji
ja: wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji f(x)=x2−1 w przedziale <−2;−1>
7 cze 22:21
krullol: oblicz
f(−2) oraz f(0)
7 cze 22:25
ICSP: w tym przedziale funkcja jest malejąca
fmax = f(−2)
fmin = f(−1)
7 cze 22:30
Eta:

y
max=f(−2)=3
y
min=f(−1)=0
7 cze 22:34
krullol: eta najmniejsza wartośc funkcji jest w f(0) nie w −1
7 cze 22:42
Eta:
Nie ucz ojca.............
0 ∉<−2,−1>
najmniejsza wartość jest dla f(−1)
7 cze 22:50
krullol: f(−2)=3
f(−1)=0
f(0)=−1
f(1)=0
hmmmmm
7 cze 22:53
Eta:
W treści zadania : masz wyznaczyć największą i najmniejszą
wartość w przedziale <−2,−1>
7 cze 22:56
Eta:
1∉<−2,−1>
7 cze 22:57
krullol: hahah dobra przepraszam nie ubrałem okularów
7 cze 22:58
Eta:
Liczysz wartości na końcach tego przedziału
7 cze 22:58
Eta:
7 cze 22:58