Ciag geometryczny.
Adek: Arkusz papieru waży 1g. Dzielimy go na połowę ,otrzymaną połówkę dzielimy znów na połowę
otrzymując ćwiartkę papieru itd. Ile razy należny przepołowić ten arkusz ,aby otrzymać kawałek
papieru o masie ok. 1024 g? w obliczeniach można przyjąć ,ze 210 = 1024 ≈ 103
9 lut 20:16
Adek: tam powinno być 10
−24 
a nie 10
24 . Zgubilem minus.
9 lut 20:22
Adek: Heeeeeelp !
9 lut 22:30
Basia:
12 arkusza waży
12g
14 arkusza waży
14g
................................................
2
n = 10
24 = 10
3*8 = (10
3)
8 ≈ (2
10)
8 = 2
80
n=80
czyli 80 razy
9 lut 22:38