matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Metryki
kazik:
Niech p=(2,1), A={ (x,y) ∊ R
2
, x
2
+ y
2
=25} . Oblicz dist(p,A) w metryce maksimum, miejskiej, rzeka,euklidesowej.
7 cze 19:10
kazik:
I jesli bym mógl prosić o rozpisanie to bede mega wdzięczny
7 cze 19:11