pomoc :)
:): Stopień wielomianu W(x)= (x−1)2(2x+1)(4x3−3) jest równy
9 lut 20:09
Tytus:
I −− st. 2 , II −−−st. 1 III −−− st. 3
W(x) = iloczyn st.( 2+1+3)= st. 6
9 lut 20:12
:): dzięki Przedstawieniem wyrażenia 4−x2+2xy−y2) w postaci iloczynu jest ?
9 lut 20:14
:): tam jest x2 i y2
9 lut 20:14
:): zrobi ktoś
9 lut 20:20
Godzio:
4 − x2 + 2xy − y2 = 4−(x2−2xy+y2) = 4−(x−y)2 = (2−(x−y) )( 2+(x−y) )
9 lut 20:20
Tytus:
4 −( x2−2xy+y2) = 4 −( x−y)2= 22−(x−y)2= (2 +x−y)(2−x+y)
9 lut 20:23
:): wyrażenie −2 przez x * 4pierwiastki x2y do potęgi 3 zapisz w postaci Axp yq
9 lut 20:27